Site icon #спільно

Краматорські гаїшники-сепаратисти добровольцям: “Ви нам тут заважаєте заробляти гроші”

На сході України геть нічого не змінилося. Мусора-сєпари  продавали міста, які повинні були охороняти, здавали зброю, ставали зрадниками і йшли воювати разом з проросійськими террористами проти власного народу та нашої країни.

Нещодавно була інформація про мусора-сєпера, який здав Дебальцево та назначений начальником ГУ Національної поліції в Донецькій області В`ячеславом Аброськіним на нову посаду: Сепар Владислав Міхрін -начальник слідчого відділа м. Авдіївка

Вже сьогодні між Українськими добровольцями та мєнтами-сєпарами відбулась стрілянина, сєпари навели на Патріотів зброю.

Полк особливого призначення поліції “Київ” на своїй сторінці “facebook” зробив офіційну заяву, у який чітко видно, що хлопці в небезпеці як на першій так і на другій лінії оборони:

16.02.2016р. на дорозі між Слов’янськом та Краматорськом відбувся прикрий, але цілком закономірний інцидент між співробітниками колишньої ДАІ та співробітниками полку особливого призначення «Київ». Чому закономірний? Та тому, що істинною причиною, того, що зріло вже давно та суть сутички, яка відбулась сьогодні все сказано в одній цитаті учасника даних подій місцевого ДАЇшника: «Как вы все нам тут уже … надоели», «Два года вас терпим», «Работать не даете»…

Так. Ми не даємо можливість заробляти на поборах. Так, дійсно, ми їм як «кістка в горлі». Тут фури з вантажем, тут комерсанти між зонами курсують… Стояли б пузаті дядьки з позивним «ДАЙ» та й кишені б свої набивали. Все б було чудово, якби не ми- добровольці. Добровольці люди ідейні і пішли на війну заради високої мети. І хоча зараз всі добробати МВС зняли з передової та перекинули на іншу роботу, але і цю справу ми виконуємо сумлінно і законно. Місцеві мешканці не раз дякували нашому підрозділу, що наші бійці чемні, ввічливі та не вимагають грошей, як наші попередники…
А тепер по хронології події.
Наш боєць виконуючи службові обов’язки проїздив через ділянку, на якій «працював» виїзний патруль працівників ДАІ, на вимогу яких і був зупинений, надавши документи і на машину, і своє службове посвідчення. Даїшники забажали перевірити машину. Їм була надана така можливість, але вони воліли покопирсатись в ній самі, на що не мають законної підстави це робити самостійно без відповідних служб і певних процедур. На зауваження, що вони перебільшують свої повноваження, дайці почали хамити та погрожувати нашому бійцю. Перевернули все в машині та забрали ключі від неї.
Зважаючи на неадекватність дій даних осіб наш військовослужбовець вирішив викликати своїх безпосередніх керівників для вирішення даного конфлікту. По прибуттю керівництва полку працівники ДАЇ не надали жодних пояснень стосовно своїх дій, відмовились показати свої посвідчення та стали загострювати ситуацію. Негайно доповіли керівництву місцевого райвідділу про виниклу конфліктну ситуацію.
Згодом один з працівників ДАІ дістав з кобури табельну зброю і виступив з агресивним монологом в процесі, якого ми почули про себе дуже багато цікавої «їхньої правди»: «работать мешаете», «понаехали…», «ездите сюда как на курорт»… ( нічого, що ми ходимо в наряди добу через добу. Далеко від своїх домівок та рідних? Спимо не завжди в ліжку, їмо не завжди гаряче та й доволі часто мерзнемо. Ми не скаржимось, бо це наша вже звична та буденна служба за останні півтора року, ми знаємо чому ми тут і це наш свідомий вибір- бути добровольцем в час війни. Але чи можуть це зрозуміти недоочищені сепароправоохоронці, яким наші святі ідеї незрозумілі. Тому і сприймають нас як ворогів. Навіть офіційне посвідчення працівника органів МВС, яке показав наш боєць не сприйняв серйозно, а продовжував називати нас «незаконной бандитской групировкой».
Другий же на протилежному боці дороги, зупинивши автобус з дітьми і попросивши водія здати назад, під прикриттям цієї маршрутки, зайняв положення для стрільби та направив автоматичну зброю в бік бійців нашого полку. І тільки після свого укріплення «на позиції» відпустив транспорт з дітьми.
Відповідно, оцінивши всю ситуацію, щоб запобігти кровопролиттю, нашими бійцями була вилучена табельна зброя у одного із ДАІшників, а сам він був знерухомлений. І саме в цей час з посадки, де засів інший працівник Державтоінспекції розпочав стрілянину. В відповідь з нашого боку пролунало декілька попереджувальних пострілів в повітря. Півтори години дана особа просиділа за деревом, на перемовини не йшов і нікого до себе не підпускав.
Згодом по телебаченню та деяких інтернет ресурсах з’явилась інформація про подію, яку надали місцеві поліцейські. Вона була однобока та абсолютно викривлена. В них ми фігурували як бандити, які напали на співробітників поліції, які виконували свої службові обов’язки. Маніпуляції з поданням інформації для ЗМІ- це ще одна причина розпочати, нарешті, позбуватися старого, занафталіненого, віджитого, набридлого образу «мусор».
Висновки події очевидні: допоки системно не вирішуються причини виникнення схожих спалахів сутичок між добровольцями та правоохоронцями старої системи, допоки конфлікт світоглядів та інтересів буде актуальним. Зміною форми, а не суті правоохоронних органів докорінних змін на краще не досягти. Без жорстокого законного та працюючого покарання за хабарі та побори на дорогах та в кабінетах не подолати бажання збагачуватись за чужий рахунок, користуючись своїм службовим становищем. Без повної і безкомпромісної люстрації не здолати метастази ракової пухлини під назвою «ДАЙ».
Наразі проти нас відкриті дві карні справи: « про незаконне зберігання зброї…», ст. 263 ч.1 К.к. та «перевищення влади або службових повноважень» ст.365 ч.2 К.к.
P.S. А вже в ввечері на інструктажі груп швидкого реагування, на які заступають і наші хлопці, Заступник начальника міського відділу поліції підполковник Друмов А.О. (колишній начальний ДАІ м. Енакієво) наголосив, що відкривати вогонь на ураження при схожих конфліктних ситуаціях потрібно, незалежно від приналежності до добробатів чи нацгвардійців. «Від прокуратури ми вас відмажемо»- запевнив своїх підлеглих Друмов.

Сподіваємось, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та новий начальник поліції міста Київ Андрій Кріщенко не допустять свавілля на сході та зроблять все, щоб ця справа була прозоро розглянута та винні були покарані.

Київські добровольці більше 20 місяців на сході захищають Україну, буде “Ганьбою”, якщо керівництво допустить суд чмошниками над Патріотами України.

Підписуйтесь на нашу сторінку на facebook!

Долучайтесь до нашої спільноти на facebook!

Спільно — портал громадянського суспільства!

Дякуємо за розповсюдження інформації!

 

Exit mobile version