Site icon #спільно

 Ганьба! Четверо службовців полку “Київ” спіймані на контрабанді цигарок, які вироблялися на території ДНР. Стали відомі подробиці.

 

В час, коли де війна  визволення українських земель від російських окупантів – що може бути гірше, ніж співпраця з самим окупантом? Це Ганьба, це зрада усього Українського народу та усієї України.

1.03.2016 на сайті Генеральної Прокуратури України з’явилося повідомлення про те , що Генеральна прокуратура спільно з СБУ, Національною поліцією та за підтримки Головної військової прокуратури затримали велику партію контрафактних сигарет на суму понад 4 млн грн:

“Новоутвореним Департаментом з розслідування та нагляду у кримінальних провадженнях у сферах державної служби та власності Генеральної прокуратури України, у тісній взаємодії з підрозділом по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області, управлінням внутрішньої безпеки Національної поліції України у м. Києві, за підтримки Головної військової прокуратури України, затримано велику партію контрафактних сигарет, виготовлених на території так званої «ДНР».

Зокрема, під час проведення невідкладних слідчих (розшукових) заходів затримано автомобіль марки «УРАЛ» з напівпричепом, який рухався до столиці, під керуванням та супроводженням працівників полку патрульної служби поліції особливого призначення «Київ» ГУ НП у м. Києві, в якому виявлено та вилучено підакцизні товари – сигарети у кількості близько 400 тис пачок на суму понад 4 млн грн.

За цим фактом зареєстровано кримінальне провадження за ст. 204 КК України (незаконне зберігання та транспортування з метою збуту підакцизних товарів).

На даний час вживається комплекс передбачених Законом заходів з метою встановлення кола всіх осіб, причетних до організації незаконного переміщення підакцизних товарів, та притягнення їх до кримінальної відповідальності.”

Цілий тиждень я зв`язувався з МВС, ГПУ, Полком “Київ”, щоб отримати коментарі стосовно цієї події, нарешті щось почало прояснюватись.

Мені вдалося отримати коментар з приводу цієї події від співробітників СБУ, які затримали контрабандистів:

“Військовий автомобіль КВ 0117, який належить полку МВС “Київ” заїхав на одну з баз Слов`янська, за якою велося спостереження. До автомобіля був під`єднаний причіп, після чого автомобіль виїхав у сторону Харкова, а далі на Полтаву, де вантаж і було затримано. Вантажем виявилися цигарки зроблені на території підконтрольній ДНР. Частина цигарок була з відмітками “Зроблено в Україні” – ця частина товару йшла до м.Київ, друга частина з відмітками виробника “Зроблено в ДНР” – йшла у Чехію. З вантажем були затримані три військовослужбовці полку “Київ”. Четвертий знаходиться у розшуку.”

На фото начальник штабу полку “Київ” – Кряж В`ячеслав Олександрович з позивним “Махно”. Фото передав екс-службовець батальйону “Київ-2”

Хто ці затримані?

Екс-службовець батальйону “Київ-2”, який попросив не називати його ім’я повідомив, що головним фігурантом є службовець полку “Київ” – Кряж В`ячеслав Олександрович з позивним “Махно”, який  керував перевезенням, яке здійснювали три військовослужбовці полку “Київ” з позивними “Монах”, “Бус”, “Батя”. До того він повідомив, що Кряж В`ячеслав Олександрович вже в “бігах”, та причетний до вбивства розвідника 72-ї бригади, Сергія Костакова (позивний Маестро), та до трафіка контрабанди у Донецькій та Луганській області ще з 2014 року. Про це також повідомляла волонтер, сестра вбитого розвідника Сергія Костакова – Вікторія Солодухіна на gordon.ua

У Краматорську службовці полку “Київ” повідомили наступне:

“з приводу цього ми знаємо так як і Ви, з інтернету.  Що до “Махно” (Кряж В’ячеслав Олександрович) – це начальник штабу полу, відношення до нашої роти в нього було вкрай погане, часто лаявся на наших бійців. Останній раз його бачили рано вранці, він здав зброю та поїхав у невідомому нам напрямку. Що до контрабанди, то повірте, як би ми про це знали чи бачили – самі б їх затримали. За останніх трьох – це наші службовці, з якими ми разом жили та несли службу, і нам не віриться, що вони таке могли зробити.”

Краматорські гаїшники-сепаратисти добровольцям: «Ви нам тут заважаєте заробляти гроші»

У полку начальник штабу зник, на офіційному сайті МВС – Кряж В`ячеслав Олександрович у розшуку відсутній, це може говорити про те, що дії організатора контрабанди можуть бути пов`язані з найвищими ланками МВС. У світі останніх подій, викритих корупційних схем – нас не здивує, що до перевезення контрабанди з територій підконтрольних ДНР може бути причетним і “компанія” Авакова. А те, що цігарки йшли у Чехію – каже про те, що до цього причетні і ланки західної України. До речі, там дуже гарно себе почуває Геннадій Москаль, якого не раз винили у налагоджувані та причетності трафіку контрабанди.

Генадій Москаль має старі зв’язки з криміналом, контрабандою та Фірташем.

Син Авакова, рюкзаки та бюджетні гроші (розслідування)

Пане Аваков,

Як може зникнути у зоні АТО начальник штабу полку?

Чому він не у розшуку?

Чому мовчать та не коментують цю подію у міністерстві?

Будемо сподіватись, що найближчим часом СБУ затримає зниклого контрабандиста, та усіх чотирьох мерзотників буде притягнуто до відповідальності, а також розплутають “клубок” з усіма причетними до контрабанди.

Саме такі люди і вбили Ендрю, та допомагають воювати проти народу України.

Махницкий на допросе в ГПУ рассказал, что Аваков «отмазывал» бойцов «Беркута»

На ФОТО: затриманий причіп з контрабандними цігарками з ДНР

Автор статті:

Юрій Мікуляк

 

 

Exit mobile version