2 вересня 2015 року була розстіляна мобільна група, яка перекрила контрабанду у секторі “А”. В бою загинули Патріоти України Андрій Галущенко позивний “Ендрю”. Резонансу події додало те, що засідка була влаштована на території підконтрольній ВСУ, де територія була підконтрольна 92й бригаді.

Незадовго до цієї трагедії, “Ендрю” розповів журналістці Lera Burlakova про погрози з боку комбрига 92гої бригади полковника Віктора Дмитровича Ніколюк позивний “Вітер”. Також Андрій розповів, що по автомобілю зведеної бригади працював снайпер, і це все відбулося на відстані 500м від штабу 92гої бригади.

Журналістка Lera Burlakova оприлюднила запис розмови, та описала її на своїй сторінці у соціальній мережі “facebook”:

Аудиозапис розмови Андрія Галущенко про погрози в його адресу та постріли по автомобілю

Роздруківка розмови “Ендрю” та журналістки Lera Burlakova

Ще більше резонансу додала інформація від бійця 92ї бригади про окрему групу, яку створив та очолив у складі “Вітер”, та інформація, яка з`явилась у соцмережах віб бійців полку “Київ”, колишніх бійців батальйону “Київ-2”, які перекрили шлях контрабанди та вже через декілька хвилин були оточені службовцями 92ї, які навели на них зброю.

12187898_846647962116275_3062079767044978948_n
Георгій Тука

Про зв`язок між “Вітром” та розстрілом мобільної групи раніше повідомляв Георгій Тука, який сьогодні на своїй сторінці у “facebook” повідомив, що наркотрафік та коштовності стали причиною розстрілу мобільної групи Андрія Галущенко:

Можу оприлюднити деяку інформацію щодо ходу слідства по розстрілу мобільної групи.
Я вже казав про те, що за день до загибелі, Андрій був у мене і я йому казав:
– Люди, які вкусили смак шальних грошей, не відмовляться від цього. Якщо ми їм перекрили кисень щодо вантажівок – треба шукати щось мале і коштовне. Таким можуть бути коштовні камені, драгметали або… наркотики.
Нажаль, я був правий: слідство вийшло на організацію наркотрафіку.
Слідчі ГВП стикаються з шаленим супротивом з усіх боків. Але… продовжують працювати!
Досить несподіваним виявився “інформаційний супротив”. Я маю на увазі звинувачення, які летіли на адресу Військового Прокурора АТО Костянтина Куліка.
Можу проінформувати про те, що:
1. виток інформації був організован ззовні. І, складається враження, що саме наближення слідчих до фіналу і спричинило таку атаку.
2. була проведена службова перевірка, яка не виявила жодних ознак корупційних дій в військовій прокуратурі АТО.
3. на скільки мені відомо, керування трафіком здійснюється високопосадовцями (іноді – в формі). Далеко не завжди ці люди мешкають в Україні.
Я маю надію, що, не зважаючи на супротив, слідчим вдасться притягнути до відповідальності не лише “шісток”, які діють на лінії розмежування, а й реальних організаторів та кураторів! Порівняно з цією справою, справа “діамантових прокурорів” може виявитись дитячою забавкою!

 

p.s. Більше ніяких коментарів нікому давати не буду. Сказав все, що міг.

d00384a-galushenko
Андрій Галущенко “Ендрю”

Вічна пам`ять загиблому герою!

Читайте також:  ЗРАДНИКИ! Список колишніх працівників СБУ, МВС та військовослужбовців ЗСУ які перейшли на сторону ворога.

Підписуйтесь на нашу сторінку на facebook!

Долучайтесь до нашої спільноти на facebook!

Спільно – реальні новини України!