Олександр Агарков волонтер

Відомий волонтер Олександр Агарков став номінантом “Волонтерської премії -2017” від Євромайдан SOS

Для хлопців на війні – Олександр більше, ніж волонтер. Навіть більше, ніж друг. Це їхній духовний наставник – якого знають, як отець Олександр. Він священик УПЦ КП та військовий капелан.

На схід поїхав одразу з початком російсько-українсько війни. Зібрався менше, ніж за добу – допомогу збирав по знайомих та друзях. Віз нашим військовим усе -продукти харчування, форму, все, що могло згодитися на передовій.

Але капеланом Олександр став не відразу. Одна за одною поїздки на передову – і він вирішує стати також волонтером духовному напрямку. «Капелана навіть зустрічають не так, як усіх. Хлопцям дуже потрібна духовна підтримка. Бувало таке, що не спиш ночами…слухаєш і слухаєш. І маєш порадити, підтримати і направити», – каже отець Олександр.

З 2014 року і до сьогодні Олександр їде на схід, щоб підтримати бійців і їхній дух.

«Низький уклін вам всім, за те, що захищаєте нас. І сподіваємося, що наша молитва захищає вас тут, на війні», – говорить Олександр хлопцям під обстрілами. А потім повертається з фронту і відвідує сім’ї бійців та підтримує їх, бо «сім’я теж живе на війні разом з бійцем. Від дзвінка до дзвінка, від повідомлення до повідомлення».

Нагородження «Волонтерською премію – 2017»  відбудеться 30 листопада 2017 року у міжнародному конгрес-центрі “Український дім” у Києві

– Євромайдан SOS