Олексій Доля волонтер

Відомий волонтер Олексій Доля став номінантом “Волонтерської премії -2017” від Євромайдан SOS

«Моя найтяжча робота – воювати з атовцями, які не хочуть лікуватися», – каже Олексій.

Олексій Доля – вчений і етнограф, якому небайдуже життя наших бійців після фронту. Він співорганізатор фестивалю «Червона рута», автор проекту “Українська традиційна іграшка та лялька», а сьогодні – ще й волонтер, який найбільше своїх сил і днів віддає на психологічну і медичну реабілітацію бійців.

Олексій каже, що найважче – переконати бійця піти до лікаря. Тому він сам видзвонює їх, бере за руку і водить на обстеження. А за потреби ще й допомагає з ліками.
«Я не раз бачила, як він спілкується з бійцями. Його місія в цій війні…витягувати воїнів з глибин їхніх спогадів та болю і повертати до життя. Це дуже важливо, повірте, це цінніше за всі скарби світу. Олексій без зупину шукає тих, хто падає духом і повертає їх до життя за межами фронту. Він якось відчуває, що людину потрібно рятувати. Їхній рятівник від Бога», – розповідає про Олексія Долю волонтерка.

Олексій багато разів звертався до відповідальних на державному рівні і закликав затвердити програму для психологічної реабілітації бійців, але не був почутий. Він вважає, що якраз це – найстрашніше: держава, яку захищають наші військові, не дбає про їхній стан і життя після фронту. Олексій має надію, що його волонтерство заради психологічної та медичної реабілітації бійців все ж стане державним обов’язком і наші військові відчуватимуть системну і повсюдну підтримку у поверненні до життя після фронту.

Нагородження «Волонтерською премію – 2017»  відбудеться 30 листопада 2017 року у міжнародному конгрес-центрі “Український дім” у Києві

Читайте також:  Натяжные потолки в г. Киев, Одесса и городах Украины по цене производителя

– Євромайдан SOS