Лозовой Ляшко Мосейчук

До  кришування бурштина людьми  Тимошенко, Льовочкіна, Яценюка-Авакова приєднались «радикали» – Ляшко, Лозовой и Мосейчук.

До курування нелегального видобутку бурштину на Рівненщині можуть бути причетні місцеві депутати від Радикальної партії Ляшка.

В інформаційному просторі за останній місяць про нелегальний видобуток бурштину не говорив нічого хіба що лінивий. Особливу увагу привернула Рівненщина, у часи середньовіччя відома як вотчина князів Острозьких, а тепер бурштинових князів «іспанців», «холиків» та інших «радикальних» кураторів.
Проблема незаконного видобутку бурштину існує не тільки в Рівненській області, але й в сусідніх – Волинській та Житомирській. На жаль, ці регіони не заслужили чомусь такої уваги. Чому?

Аналізуючи хронологію перебігу подій, які стались у Рівному та області протягом останнього місяця, можна помітити певну закономірність. На початку березня «радикали» Олега Ляшка почали голосити про екологічну та економічну катастрофу на Рівненщині, проте дана проблема існувала уже кілька років. Розглянемо хронологію подій. 11 березня Рівненська обласна рада відправила у відставку свого голову – Володимира Ковальчука, депутата від Радикальної партії Олега Ляшка. Через кілька днів, 14 березня «десант радикалів» в особі народних депутатів Андрія Лозового та Ігоря Мосійчука висадився у Рівному для зустрічі з однопартійцями, про що написав Мосійчук на своїй сторінці у Фейсбук. Далі розгортаються події куди більш цікавіше. 18 березня вони проводять мітинг під стінами Рівненської ОДА, де звинувачують губернатора Віталія Чугуннікова, голову обласної поліції Сергія Максимова в кришуванні незаконного видобутку бурштину в області. Вперше громадськість дізнається про «смотрящого» «дядю Фёдора». Нібито карти розкрито, але не повністю.

Черная “бырштыновая” сотня

Старателі Сарненського району не на камеру зізнаються, що депутат обласної ради від радикальної партії Олега Ляшка – Олександр Васильєв, більш відомий у вузьких колах на псевдо «іспанець», займається куруванням нелегального видобутку бурштину. Дивлячись на автомобіль Васильєва «Toyota Prado», хочеться поцікавитися: звідки така розкіш?! Колега однопартієць, народний депутат Ігор Мосійчук відкидає всі звинувачення у бік Васильєва, називаючи це «помстою влади». Разом з «іспанцем», депутат Сарненської районної ради Микола Клевака на псевдо «холик» створили організовану злочинну групу, яка контролює 70-80% видобутку бурштину в Сарненському районі. В того ж таки «холика» автомобіль «Toyota Prado» 2015 року, ціна якого близько 60 тисяч доларів. Таким статкам місцевих політиків можуть позаздрити навіть парламентарі. А 11 квітня увечері Рівненський адміністративний суд поновив Володимира Ковальчука на посаді голови обласної ради.

Читайте також:  «Если Путин нападёт»

Боротьба за незаконний видобуток бурштину наберає обертів, тому не дивно, що багато хто хоче «встигнути» докласти своїх зусиль. Досить часто, прикриваючись популістичними гаслами, кожен хоче відірвати свій ласий шматок пирога. Так і у цьому випадку. Ймовірно, громаду Рівненщини чекає не одна «серія» багатосезонного серіалу «Бурштиновий апокаліпсис».

Для наочності – красномовна схема:

received_268123040189527

По матеріалам zik.ua розслідування ГО “Антикорупційний блокпост”

 

Подписывайтесь на новости «Спільно» в  Ваших социальных сетях:

Страница Spilno в Facebook   Поставь «Like» и подпишись!  

Группа Spilno в Facebook        Присоединяйся к сообществу!

Страница Spilno в Тwitter        Заходи и «читай» нас!

Страница Spilno в Google +     Подпишись в Google +

Канал Spilno в YouTube           Подпишись на канал YouTube

Страница Spilno ВКонтакте     Подпишись на новости! 

Группа Spilno в “ОК”               Заходи в нашу группу!