Христенко Вікторія волонтер

Відома волонтер Христенко Вікторія стала номінантом “Волонтерської премії -2017” від Євромайдан SOS

Вікторія останні кілька років присвятила вирішенню побутових та соціально-економічних проблем дітей Героїв АТО та Небесної сотні.

Одним з найбільш визначальних проектів стало створення безкоштовного літнього табору “РаДіти” для забезпечення психологічних підтримки дітям військових. Це 10 денний відпочинок дітей АТО в мальовничому куточку Карпат, психологічні тренінги та встановлення дитячої особистості. Життя табору щоденно висвітлюється на сторінках соцмереж. Для прикладу, один день із життя дітей присвячений Цінністям. Діти віднаходять внутрішню “справжність”, важливість, мудрість та цінність, вчаться з цим бути та жити, спілкуватись з іншими, керуючись цими поняттями, шукати шляхи і виходи з лабіринту, ставати більш гнучкими та спритними, ставати племенем і брати новий старт проходячи через забуття, безмовність, розгубленість, бажання зрозуміти, злість, страх та прийняття, народжуватись в нових ролях з новим розумінням.

Вже більш ніж 180 дітей відвідали табір і повертаються що року знову. Разом з тим, Вікторія є засновницею громадської організації “Допомога Дітям Героїв”, що вже понад 4 роки опікується дітками. Проекти “Подарунок на Миколая”, “Збери дитину Героя до школи”, різноманітні літні табори як в Україні, так і за кордоном, “Школа “професій” та багато іншого вже давно стали частиною її життя та невтомної кропіткої праці.

Нагородження «Волонтерською премію – 2017»  відбудеться 30 листопада 2017 року у міжнародному конгрес-центрі “Український дім” у Києві

– Євромайдан SOS