Заснований студентами Одеського політехнічного університету стартап Mevics залучив $500 млн від інвестиційно-консалтингової компанії UBTower

Про це повідомляє AIN.ua.

Mevics – це гаджет, який дозволить зберегти здоров’я спини і виробити правильну поставу тим, у кого сидяча робота. Залучені кошти планують витратити на промисловий дизайн, створення прототипів для масового виробництва, маркетинг, а також розширення команди, оренду офісу та підготовку до виходу на Kickstarter.

Mініатюрний пристрій стежить за положенням спини і синхронізується через Bluetooth зі смартфоном. Закріплюється гаджет під одягом за допомогою магніту або липучки, і коли людина починає сутулитися, вібрує, сигналізуючи, що потрібно випростатися. Як результат – правильна постава, дихання і циркуляція крові, відсутність защемлення нервів. При цьому тренуються м’язи спини і формується звичка сидіти прямо.

За словами розробників гаджета, зовнішній вигляд пристрою якісно змінився, став більш легким і витонченим. Тонкий маленький корпус товщиною 8 мм і розміром менше 30х40 мм роблять його непомітним під одягом і дуже ергономічним.

У грудні оновлений пристрій планують представити на конференції електроніки CES.

За попередніми даними, гаджет коштуватиме – $80 – $100. Відвантаження першим бейкер планують у серпні 2017 року, а далі в планах – вихід на ринок США і Європи.

Створили Mevics студенти Одеського політехнічного університету Віктор Лауштан, Максим Трибунський і Владислав Моржанов. Вперше пристрій представили в липні 2016 року, коли команда переїхала до Києва для участі в IoT Hub.

Про інвесторів відомо мало. За інформацією на сайті, це міжнародна консалтинго-інвестиційна компанія, зареєстрована в Лондоні в січні 2016 року, яка цікавиться проектами з різних сфер, починаючи від нерухомості і закінчуючи технологіями.

im578x383-mevics_2-1024x587

 

Читайте також:  Українські науковці завершують адаптацію дизельного двигуна до роботи на біометані

Читайте також: