АЛЬФА СБ Україна АТО

Центр спеціальних операцій боротьби з тероризмом, захисту учасників кримінального судочинства та працівників правоохоронних органів, знаний у народі як «Альфа» навіть серед інших силових підрозділів силовиків вважається одним із найпрестижніших. Ще б пак, адже аби потрапити в ряди бійців «Альфи» кандидат має пройти суперскладні фізичні випробування, психологічні тести та річне стажування.



«Після багатокілометрової пробіжки, віджиматися в багнюці, у темряві, коли тебе щосили поливають холодною водою, а потім знову бігти кілометри.

Головне – мотивація. Сенс фізичного відбору не обмежується перевіркою сили та витривалості, ми оцінюємо, наскільки людина вмотивована. Якщо не має достатнього бажання, на якомусь етапі просто піде…

ЦСО Альфа СБ Україна

 

До загального фізичного тестування потенційних «альфівців» входять біг на 100 метрів – не повільніше ніж 13,4 секунди, а також 3-кілометровий крос не повільніше ніж за 11,45 хвилини. Другою частиною тесту є силова підготовка, яка включає у себе п’ять вправ, за кожну із яких можна набрати по 100 балів. Аби пройти до наступного етапу відбору, кандидат має набрати не менше, ніж 450 балів.

ЦСО Альфа Україна

 

Під час фізичного тестування кандидатів перевіряють діючі працівники «Альфи» – ті, хто на собі відчув, у тому числі й в АТО, що від належної підготовки залежить життя – твоє і твого бойового побратима.

ЦСО А СБ Україна

У завершальні три дні кандидати переходять в режим «без сну» – відпочивають за весь цей час не більше двох годин. Щойно міцно заснуть – їх раптово будять стрільбою холостими набоями та одразу ж після цього дають заповнити психологічні тести. Відклали олівець – і знову тригодинний марш-кидок на 21 км з повною викладкою.

Читайте також:  "Фурія" яка не боїться російського РЕБ та літає над Кримом: про замовлення та розвиток БпАК від "Атлон Авіа" (відео)
Спецпідрозділ СБУ Альфа
Спецпідрозділ СБУ Альфа