Саме там вона написала найвідоміші детективи.

В Англії в графстві Оксфордшир продають триповерховий будинок письменниці Агати Крісті. Його вартість оцінюється в більш ніж 2,75 мільйона фунтів стерлінгів (3,8 млн доларів).

Агата Крісті переїхала в Вінтербрук-Хаус в 1934 році і жила в цьому будинку до своєї смерті в 1976 році. Саме тут з’явилися її книги про міс Марпл і кілька книг про Еркюля Пуаро.

Мер Уоллінгфорда Маркус Харріс вважає, що будинок потрібно перетворити в музей і зберегти його для шанувальників Агати Крісті. Очільник міста працює над планом збору коштів і сподівається відтворити в будинку атмосферу, яка була за життя письменниці. Він сказав, що хотів “відкрити його і створити місце, де люди могли б бачити, де вона писала”.

“Агата Крісті – найбільш читаний автор після Шекспіра, і ми зобов’язані спробувати зберегти це чудове майно і мати щось, що було б даниною її життя і творчості”, – поділився Маркус Харріс.

Грегор Кляйнкнехт, який прожив у будинку останні 20 років, зазначив, що “жити в такому особливому місці було привілеєм”.

Зазначимо, що Агата Крісті-англійська письменниця і драматург. Відноситься до числа найвідоміших у світі авторів детективної прози. Твори Агати Крісті стали одними з найбільш публікованих за всю історію людства (поступаючись тільки “Біблії” і працям Вільяма Шекспіра), а також — їх більше всього перекладали (більше 7 тис.перекладів). Вона опублікувала понад 60 детективних романів, 6 психологічних романів (під псевдонімом Мері Вестмакотт або Вестмакотт) і 19 збірок оповідань.