Економія та ефективність, це про легкий переносний ракетний комплекс РК-3 «Корсар» який призначений для ураження нерухомих і рухомих сучасних броньованих цілей та інших об’єктів, в тому числі вертольотів.

Порорівняємо Американську пускову установку та Український Корсар.

 

 

 

РК-3 «Корсар» «FGM-148 Javelin»
 Калібр установки, мм  105 127
Бронепробиваемість гомогенної броні
за динамічним захистом, мм
550-800 600
Максимальна дальність стрільби, м  2500 2500
Максимальна швидкість польоту ракети, м/с 200  200
Час польоту на максимальну дальність (2500м), с 12 19
Вага комплексу, кг 18 22,3
Ціна ракети, дол 15 000 50 000
Ціна комплексу, дол 80 000 246 000

Менший калібр, більший результат. Українська пускова установка має більш ефективнішу бронепробиваемість, та значно нижчу ціну. РК-3 Корсар можно використовувати в місті, що стусуєтся FGM-148 Javelin складність траєкторії польоту ракети ускладнює застосування комплексу в міських умовах і лісі, та неможливість корекції траєкторії польоту ракети або зміни мети після пуску, в той час як в Корсарі застосована напівавтоматична система наведення по променю лазера. Виявлення цілі і наведення забезпечується за допомогою оптичного та інфрачервоного прицілів, що дозволяє вести стрільбу в складних погодних умовах.

ПТРК Корсар (с) КБ Луч

Але і плюси є в Американському Джавеліні, система наведення ракети по теплоконтрастній цілі виключає необхідність в активній підсвічуванні, що ускладнює виявлення розрахунку, пуску або ракети в польоті. Також командно-пусковий блок без пострілу може використовуватися як засіб розвідки і спостереження. Також без уваги не залишаєшся його масовість у військах.

Нагадаємо що 16 грудня 2016 року були проведені планові випробування ПТРК РК-3 «Корсар», комплекс складається з верстата, контейнера з ракетою РК-3, а також пускової установки, оснащеної оптичним і інфрачервоним прицілами. Комплекс може використовуватися як з верстатом, маса якого становить 6,3 кг, так і без нього – в такому випадку стрілянина ведеться з бруствера.

Читайте також:  "Завод точної механіки” достроково поставив армії України сотні гармат

Автор: Павло Волошин (Національний промисловий портал)